1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

вторник, 18 ноември 2014 г.

Рулца от патладжани


Тези вкусни патладжанени рулца, приготвях преди около месец, но сега намерих време да напиша рецептата. Продуктите необходими за тях се намират още в супермаркетите и на пазарите, ако решите можете да ги приготвите, още не е късно.

Необходими продукти:
3 патладжана
5-6 печени и обелени червени чушки
250 грама меко краве сирене
3-4 супени лъжици заквасена светана
1 шепа мента
1 пакет моцарела (200 грама)
пармезан нарязан на тънки филийки
сол и черен пипер
За соса:
1 патладжан
4 домата
4 печени и обелени червени чушки
3 скилидки чесън
2 глави лук
3 супени лъжици зехтин
1 шепа мента
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:
За да приготвите соса, измийте и поставете патладжана и доматите във фурната върху тавичка постлана с хартия за печене. Изпечете ги, докато омекнат добре.
Нарежете лука и чесъна и ги запържете в зехтина.
Обелете изпечените домати, патладжана и чушките. Нарежете ги на дребно.
Прибавете всички зеленчуци към лука и запържете всичко заедно за кратко. Овкусете със сол и черен пипер и добавете нарязаната на ситно мента. Махнете от огъня и оставете соса настрани, докато приготвяте рулцата.
За да приготвите рулцата, нарежете патладжана на тънки филийки по дължина. Намажете патладжаните с помоща на четка със зехтин и ги поръсете с малко сол и черен пипер.
Подредете патладжаните в тавичка постлана с хартия за печене и ги изпечете на грила във фурната за кратко. След като филийките се зачервят от едната страна ги обърнете от другата. Извадете ги от фурната и ги оставете да поизстинат.
За плънката, в удобна купа натрошете сиренето и прибавете към него сметаната и ситно нарязаната мента. Разбъркайте до еднородна смес.
Пригответе рулцата, като върху всяко парче патладжан поставяте по лентичка от печената чушка и една лъжица от плънката, след това завийте на стегнато руло.

Подредете рулцата в тавичка намазана със зехтин.
Отгоре изсипете соса и нарязаните на парчета моцарела и пармезан. Подправете с две супени лъжици зехтин.
Изпечете рулцата на 200°С за 40-45 минути.

Много вкусно!

24 коментара :

  1. Честно да ти кажа Танче, не обичам патладжан. Нооо от твоя бих си хапнала на мига :) Хубаво утре !!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще си промениш мнението, Вили, само опитай тази рецепта :)
      Благодаря ти, мила!
      Поздрави!

      Изтриване
  2. И аз не съм любителка на патладжана, освен на кьопоолу, но това изглежда фантастично!
    Толкова добре подредено- изящно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не мога да повярвам, че някой не обича патладжани, нооо света затова е толкова колоритен и различен, точно като нас хората :)
      Аз ги обожавам и мисля, че придават на всяко ястие плътност и дълбочина на вкуса, осван това, приготвени правитно са много полезни.
      Благодаря, Габи!
      Спокойна вечер!

      Изтриване
  3. Обичам патладжан и бих си хапнала с удоволствие :)
    Хубава сряда, Таня!

    ОтговорИзтриване
  4. Голяма вкусотия! И аз обичам патладжани, а това определено трябва да се опита :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ради, тази рецепта е от едно английско списание за готвене и до колкото разбирам е доста често приготвяна в италианските домакинства, но най-често с плънка от рикота.
      Наистина е много вкусно ястие!
      Поздрави!

      Изтриване
  5. Аз съм фен на патладжаните и рецептата ти много ми допада!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, Натали :) Значи ставаме двама феновете им :)
      Успешен четвъртък!

      Изтриване
  6. Ох, ох, ох - много любимо е това.
    А тази карирана тавичка много и сечудих в Кауфланд, ама ми се стори скъпа, та парита щях да прежаля, щото съм си луда на тази тема, ама поне да имаше червена - да ми отива на кухнята :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз също съм вманячена на всяка тема свързана с кулинарията Весе, и се изкушавам от всичко свързано с готвенето, като се започне от съдове и прибори и се стигне до най-екзотични подправки и продукти, не мога да се наситя на нищо, нямам място къде да ги държа, но не спирам да купувам...А оранжевото ми е любимия цвят, още като я видях тази тавичка и вече бях влюбена в нея :)
      Поздрави!

      Изтриване
  7. Таничка, изглежда много, много апетитно. дали не мога да се натреса на вечеря :) Страхотна рецепта и снимки! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Люси, само кажи, кога ще дойдеш, за да приготвя рулцата, защото отдавна са само история :)
      Благодаря, мила!
      Прегръдки!

      Изтриване
  8. Толкова лятно ми стана, Танче! Искам да е лято винаги, за да може да се наслаждаваме на вкуса на такива прекрасни рецепти. Но за жалост не е ... Въпреки това ястието изглежда впечатляващо. Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, наистина е по-подходяща за лятото или за края му, но исках да напиша рецептата, защото щеше да остане забравена и не знам дали щеше да види бял свят някога.
      Благодаря ти, Светле!
      Прегръдка и от мен!

      Изтриване
  9. Ох, но защо не ги сподели тогава?! Тази моцарелка ме възпира да си сготвя вкусотийката ти, а същевременно така силно ме привлича...:))) Ще почакам, колко му е:). Страхотна рецепта, обожавам такива средиземноморски глезотии. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. Чудесно е, че рецептата получи такъв отзив от експерт като теб, мила :) Много ти благодаря!
    Желая ти успешен утрешен ден и очакам с нетърпение всяка твоя рецепта за коледните пости, невероятна си!

    ОтговорИзтриване
  11. Уха! Колко са апетитни! Страхотни рулца, Танче. Плачат за студена бира. На мен май това ми е пие, а не вино.

    ОтговорИзтриване
  12. Йоли, благодаря ти! Мен да ти кажа в студените дни по-скоро ме привлича чаша ароматно червено вино :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  13. Танче,страхотно предложение! Изглеждат невероятно, а по съставките не се съмнявам за вкуса!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Тили :) Аз съм пристрастна, защото обичам много всичко патладжанено и доматено, но и тези които не обичат, според мен биха се влюбили в това ястие!
      Поздрави!

      Изтриване
  14. Гозба за милиони,това бих възкликнала ,Танче,много вкусно и любимо!С този сос с печени зеленчуци ми обра точките!Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  15. Много ти благодаря, Роси :) Радвам се, че одобряваш рецептата!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...