1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

сряда, 8 октомври 2014 г.

Руло от кайма в бутер тесто


 

Необходими продукти:
 
400 грама бутер тесто

За каймата:

600 грама свинска кайма

½ разбито яйце

¼ чаена чаша галета

1 чаена лъжица червен пипер

¼ чаена лъжица лют червен пипер

1 чаена лъжица сушен риган

¼ чаена лъжица смлян черен пипер

½  сушен чесън на прах

За плънката:

2 супени лъжици рапично олио

1 голям стрък праз лук

1 глава жълт лук

4 скилидки чесън

2 големи моркова

1 голяма гъба Сърнела

¼ чаена чаша нарязан босилек

1 шепа ситно нарязан свеж магданоз

Сол и черен пипер на вкус

Започнете с приготвянето на плънката.

Почистените праз лук, чесън и жълтия лук нарежете на дребно.

Морковите настържете на едрото ренде.

Поставете зеленчуците в тиган на среден огън и ги задушете, докато омекнат, като непрекъснато добавяте по една-две супени лъжици вода. Към края добавете гъбата, като накъсате с ръце на малки парчета. Когато зеленчуците омекнат, оставете водата напълно да се изпари. Овкусете със сол и черен пипер. Махнете плънката от огъня, прибавете магданоза, разбъркайте и оставете да се охлади.

Разточете бутер тестото върху леко набрашнена повърхност във формата на правоъгълник, с размера на тавичката, в която ще печете рулото. Поставете го върху хартия за печене.

Каймата омесете с изброените продукти. Разстелете я върху хартия за печене във формата на правоъгълник с дебелина 1 и 1/2 сантиметра, с помощта на ръцете си намазани с олио. Съобразете размера с този на тестото.

Поставете поизстиналата плънка в средата на каймата и оформете хубаво стегнато руло, като го запечатате добре и от двата края.

Пренесете рулото върху бутер тестото и го поставете точно по средата.

Нарежете тестото и от двете отстрани на ленти с дебелина два сантиметра, с помощта на остър нож. Оплетете лентите плътно и запечатайте добре от двата края рулото. Намажете с четка повърхността на тестото с половината от яйцето, което остана от омесването на каймата.

Изпечете рулото в предварително загрята фурна първоначално на 200˚С за 10 минути, след това намалете силата на топлината на 180˚С и печете още 30-35 минути.

22 коментара :

  1. Това е поредният ти кулинарен шедьовър, Таня! Изпипан, обгрижен и апетитен! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз на теб ти вярвам безпрекословно, Нели! Искрено ти благодаря за хубавите думи и се радвам, че изглежда така :)
      Радвам се, че намина, много ми липсваш и очаквам с нетърпение новите ти кулинарни изкушения!
      Сърдечни поздрави и усмивки!

      Изтриване
  2. Таничка, така си го сплела, че все едно душата си си оставиа... Майсторска работа, браво! И определено вкусна! Ще взема да върна часовника назад или напред... Общо-взето да дойде час пак за хапване. :)
    Прегръдки и усмихната вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Гери :)
      Вкусно беше, даже Мистър каприз ( синът ми ), вечно претенциозно настроения го хараса :) На моменти се чувствам като победител, ако успея да го накарам да хапва неща, които е заклеймил, че не стават за ядене, а това са една голяма част от любимите ми зеленчуци :)
      Прегръдка!

      Изтриване
  3. Тани, изглежда невероятно апетитно! Чудесни снимки- много добре представят ястието, чак да ти се прииска да опиташ не едно парче, а цялото!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Можеш да си вземеш не едно, а колкото поискаш, Габи :)
      Поздрави!

      Изтриване
  4. Еее, не! Размазващи снимки! Направо нямам думи, Таничка!!! И каква плитка само си направила равномерна, прецизна, красота! Поздравявам те!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) Кате, много ме зарадва, реакциите ти са винаги много емоционални и искрени, точно както си представям и теб самата :) Благодаря за похвалите, много драго ми стана, наистина!
      Прегръдка!

      Изтриване
  5. Танче, глътнах си езика!
    Винаги се чудех дали се изпича каймата вътре. Всички съмнения са премахнати. Прекрасно изпълнение, страхотни апетитни снимки!
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аура, и парче месо се изпича така увито в тесто, всички сме чували за прословутия Стек Уелингтън :) Опитай, много е вкусно!
      Благодаpя ти!
      Поздpави!

      Изтриване
  6. И перфектно си го сплела, и перфектно си го снимала, и перфектно си го приготвила! Страхотно е, Танче!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, Светле :)
      Прегръдка!

      Изтриване
  7. Приказно е, Танче!!! Така красиво приготвено, поднесено и снимано!! Поздравления за майсторската работа :)
    Поздравии прегръдки!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много си мила, Мина! Искрено ти благодаря за хубавите думи!
      Прегръдки!

      Изтриване
  8. Прекрасно предложение, Таня! Майсторски направено! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  9. Като непипнато с ръка е, радост за окото, а и за вкуса не се съмнявам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много мило изказване, Весе, много ти благодаря :)
      Прегръдки!

      Изтриване
  10. Таня, направих рулото и много ни хареса. Скоро ще го видиш и в мое изпълнение :)))
    Благодаря за ефектната и вкусна рецепта!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хриси, супер :) Благодаря ти, че опита, много ще се радвам да го видя :)
      Прегръдка!

      Изтриване
  11. Много красиво сплетено руло и с чудесен пълнеж :)
    А снимките, снимките са направо лъхащи на чудесен аромат от рулцето :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че снимките до някаква степен успяват да изкушат и да говорят за храната, ( образно казано :)
      Поздрави, Дари!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...