1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

сряда, 9 юли 2014 г.

Пица с бекон върху блат от тиквички


Необходими продукти за блата:
4 чаши настъргани тиквички
½ чаша настъргана моцарела
½ чаша настъргано бяло козе сирене ( може и краве, но трябва да бъде добре оцедено, ако е било в саламура )
¼ чаша Parmigiano Reggiano
1 яйце ( леко разбито )
1 стрък пресен чесън
една шепа ситно нарязани магданоз, копър и пресен риган
сол и черен пипер на вкус

За плънката:
3-4 парчета пушен бекон
½ чаша настъргана моцарела
1 прясна царевица, предварително изпечена на тиган с незалепващо покритие
¼ чаша натрошено козе сирене
Начин на приготвяне:
По желание: настърганите тиквички могат да се поставят в микровълнова фурна на висока мощност за 6 минути. След това да ги оставите да се охладят и да ги оцедите много добре от водата. Тази стъпка може и да бъде пропусната.
Суровите тиквички, овкусени с една щипка сол, изцедете от водата и смесете с останалите продукти за блата. Разбъркайте всичко много добре до еднородна смес. ( Ако сместа ви се струва прекалено мокра, може да добавите 1-2 супени лъжици галета или брашно. Аз готвих тиквичките в микровълнова фурна и водата от тях оцедих много добре, затова не ми се наложи да използвам галета. )
Върху тавичка, постлана с хартия за печене оформете кръгъл блат от тиквената смес. Печете блата за 20 минути в предварително загрята фурна на 210˚С.
Гарнирайте изпечения блат с бекона, моцарелата, сиренето и царевицата. Запечете само на горен реотан за 5 минути.
Готовата пица гарнирайте по желание
Аз използвах резенчета червен лук, домат, едно варено яйце, перата на зелен лук и парченца свежа краставица.
Преди да сервирате, нарежете пицата и овкусете с тънка струйка зехтин.

Горещо ви препоръчвам да опитате тази вкусна пица! Плънката търпи всевъзможни промени и ви обещавам, че ще ви хареса сочния, много вкусен и ароматен блат!
Рецептата също така е много подходяща за сезона, когато ви се иска да приготвите нещо различно със свежи тиквички.

20 коментара :

  1. Прекрасна е, Танче! И без грам глутен (нали е модерно сега). Най-хубавото е, че със сигурност ще разнообрази тиквичките, изглежда много, много добре. Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, на няколко пъти се сетих за теб, докато приготвях пицата, сигурна бях, че ще одобриш рецептата :)
      Много ми е лятно и обичам по-леката храна в такова време, мисля, че се получи подходящо за сезона!
      Поздрави!

      Изтриване
    2. Знаеш ли, че имам две тиквички и ще взема да опитам другата седмица. Току-виж успея да накарам господина да опита тиквички. ;)
      Ама много ме усмихваш, Танче, независимо какъв е моментът! Много силно те прегръщам!

      Изтриване
    3. И аз те прегръщам, миличка :)

      Изтриване
  2. 100%-во кулинарно попадение е тази пица!Поздравления,Таня! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Миленка :)
      Прегръдка от мен!

      Изтриване
  3. Разби ме с тази рецепта, Танче! :) Никога не ми е хръмвало, пък тиквичките ги ядем в промишлени количества! :) Страхотна е и ще пробвам!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Светле, сигурна съм, че ще ти хареса този начин да разнообразиш с тиквичките, на мен вече ми е любим :)
      Усмихнат ден!

      Изтриване
  4. Таничка!!! Толкова колоритна, свежа, вкусна, полезна, безвредна и неустоима пица не съм виждала! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, всички определения които си направила за пицата са точно в десятката, е, като изключим бекончето, но трябваше да привлека вниманието на момчето ми :) Доволна съм, че и той хареса този полезен вариант на любимата на всички тинейджъри храна ( пицата )
      Поздрави!

      Изтриване
  5. Тази рецепта на Кевин ми е една от любимите за тиквички :)
    Дори ми е в списъка за тази седмица.
    Слагам солени крекери, за да оберат влагата на тиквичките :)
    И твоята е стана чудесна, Таня!
    Хубав ден от мен :)

    ОтговорИзтриване
  6. Радвам се, Дани :) На мен ми харесва без добавени трохи от кракери или галета, водата може да се оцеди много добре и така пицата става по-сочна, в другия случай ми се струва жилава!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Пак е много вкусно при теб! Страхотна идея и изпълнение, Таня!

    ОтговорИзтриване
  8. Танче, много оригинална, цветна и сигурна съм вкусна е пицата. Поздравления.

    ОтговорИзтриване
  9. Много идейно предложение за тиквички, Таня - подозирам, че така успешно ще прокарам тиквичките на масата вкъщи :)
    Прекрасни почивни дни ти желая!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мина, много се радвам, че идеята ти допада и на мен ми се получава прокарването по този начин :)
      Поздрави!

      Изтриване
  10. Здравейте, Таня! Много харесвам блога ви и го добавям към следените от мен. Поздрави! Валентина http://vkusen-svyat.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Валентина, добре дошла :) Много се радвам, че блогът ми ти допада :)
      И аз с удоволствие ще надниквам в твоя блог!
      Сърдечни поздрави!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...