1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

понеделник, 3 март 2014 г.

Йоркширски пудинг

 
 
Тези йоркширски пудинги или както аз ги наричам, тези пухкави понички са невероятно лесна и вкусна закуска, подходяща да разнообразим съботно-неделните утрини. Също така много добре подхождат поднесени с основно ястие, ако то е някакво печено месо със сос или пък като предястие, пълнени с вкусна салата от типа Руска.
Всеки може да ги направи, лесно е като детска игра. Има много рецепти за приготвянето им, които не се различават много, но аз, след като опитах няколко, харесах този вариант и често ги приготвям, защото тези продукти винаги са ми под ръка.
 
3 яйца
200 гр. брашно
300 мл. прясно мляко
¼ ч.л. сол
За намазване на формата около 3 ч.л. смес от разтопено масло и олио.
 
Тези продукти се разбъркват до гладка каша с помощта на тел. Сместа, която е същата като тази за палачинки се изсипва в кана или друг подходящ съд, с който ще ни бъде удобно да напълним формите за мъфини. Поставяме каната в хладилника за около 30 минути, ако разполагаме с повече време може и за повече. Форма за мъфини намазваме добре във всички гнезда, най-добре с помощта на четка и поставяме във фурната на 230С. Изчакваме тавичката да се нагрее много силно, докато започне да цвърчи мазнината в нея. Тогава трябва да действаме бързо, отваряме фурната, изваждаме формата, с помощта на решетката на половина и изсипваме палачинковата смес за във формите. Затваряме бързо и печем около 5-7 минути на 230С, след това намаляваме фурната на 200С и печем още 20-25 минути или, докато станат златисти.
 
 
Да ви е сладко J

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...