1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

понеделник, 17 март 2014 г.

Бадемови сладки с шоколадов пълнеж






Необходими продукти:
два големи яйчни белтъка на стайна температура
1/8 чаена лъжичка сол
екстракт 1/2 чаена лъжичка ванилия
1/2 чаша захар на пясък
1/2 чаша брашно
1 чаша филирани бадеми
3 супени лъжици масло, разтопено и охладено
300 г. шоколадов ганаш
(150мл. течна сметана, 150 г. шоколад)


Фурната се включва да загрява на 160С.
С лист хартия за печене или със силиконов килим се застилат две тави, в които ще се пекат сладките.
В голяма купа се смесват, с помощта на миксер яйчените белтъци, солта, ванилията и захарта, докато захарта се разтвори напълно и сместа е гъста и пухкава.
Към белтъците се прибавя брашното, разбърква се, докато тестото стане гладко. Накрая внимателно се добавят филираните бадеми и маслото.
С помощта на супена лъжица се поставя от тестото в тавата, приготвена за печенето и се оформят сладки във формата на кръг с диаметър 5-6 сантиметра.


Сладките могат да се направят много фини, като с помощта на нож или шпатула се изтънят и бадемите се разпределят на много тънък пласт, но аз предпочетох да ги направя малко по-дебели този път.
Бадемовите бисквити се пекат 10-12 минути, или докато ръбчетата станат златисто кафяви. Охлаждат се за 5 минути в тавата и след това се пренасят върху решетка, докато изстинат напълно.
Когато бисквитките са напълно студени се слепват с шоколадовия ганаш.

Това са най-вкусните бадемово-шоколадови сандвичи, които съм опитвала някога и чудесен начин да се оползотворят останалите белтъци J

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...