1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

събота, 1 февруари 2014 г.

Сладкиш с мед и лимон

Необходими продукти:
320-350 г. брашно
150 мл. мляко
180гр меко масло или маргарин
20 грама прясна мая или 1 пакет суха
щипка сол
120 г. захар
120 г. мед
1 лимон

 

Начин на приготвяне:
В топлото мляко се добавя една чаена лъжичка захар и се разтваря маята. Оставя се докато се активира. Омесва се тесто от брашното, маслото, солта, млякото и сместа с маята. Тестото трябва да е меко, но да не лепне по ръцете.
За плънката се смесва сока и настърганата кора на един лимон, останалата захар и мед.
Тестото се разделя на три части. Едната част трябва да е малко по-голяма от другите две, тя се използва първа. Разточва се върху набрашнена повърхност и се прехвърля в намазана тава за печене- 23 см в диаметър, или малко по-голяма, но така, че да покрива добре стените на съда до ръба. Половината от плънката се разпределя върху тестото, след това се разпределя втората част от тестото, като се разточва в кръг върху него се изсипва останалата част от плънката. Накрая се поставя последната част от тестото и се затваря с първата платка, която покрива стените на формата. Сладкиша се поставя във фурна на 70°С и се оставя да втасва за около 30 минути. След това температурата се повишава  до 200°С и се пече за около 30 минути.

 
След готовност може да се поръси с пудра захар по желание.
 
Толкова горещо ми беше препоръчан този сладкиш, че не можах да устоя на изкушението да не го приготвя и повярвайте ми не съжалявам, че се доверих, ще бъде нещо, което ще приготвям отново и отново… Невероятна вкусотия, опитайте и вие J

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...