1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

събота, 8 февруари 2014 г.

Палачинки с тиквено пюре и кленов сироп

 
  
Необходими продукти:
1 и ¾ ч. прясно мляко
1 ч. тиквено пюре
2 с.л. слънчогледово олио
1 яйце
2 ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сода бикарбонат
¼ ч.л. джинджифил на прах
½ ч.л. канела
¼ ч.л. индийско орехче
¼ ч.л. куркума
¼ ч.л. сол
3 с.л. кафява захар
 

Начин приготвяне:
В голяма купа се смесват яйцето, олиото, млякото и тиквеното пюре. Разбъркват се.
В друга купа се смесват брашното, подправките, солта, захарта, бакпулвера и содата.
Брашнената смес се добавя наведнъж при течните съставки. Всичко се разбърква много добре, докато в сместа няма бучки.
Добре е тестото да се остави да почине 15-20 минути преди на се приготвят палачинките, но аз винаги бързам и почти никога не го правя.
Палачинките се пържат на тиган с незалепващо покритие, предварително загрят на средна температура ( в никакъв случай тигана не бива да е силно загрят, защото палачинките отвън ще изгорят, а отвътре ще останат сурови ). Преди да се и сложи от тестото се поставя по едно парченце масло и няколко капки олио в тигана. Моят тиган е голям и аз пека по три палачинки наведнъж. Поставям по една супена лъжица с връх за една палачинка. Могат да се направят и с по-голям размер.Когато по краищата започне да изсъхва тестото значи палачинката е готова за обръщане.
  
Тиквеното пюре си приготвям, като предварително изпичам и намачквам тиквата с преса.
Обичам да съхранявам от това пюре във фризера в малки кутийки, и когато ми потрябва, знам, че мога да разчитам на него.
 

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...