1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

вторник, 11 февруари 2014 г.

Кюфтета от ориз

 

Необходими продукти:

1 чаша ориз
½ ч.л. сол за посоляване на водата, в която ще се вари ориза
4-5 печени и обелени чушки
2 яйца
200 г. сирене
100 г. кашкавал
5-6 скилидки чесън
черен пипер
олио за пържене
галета за овалване

За доматеният сос:

2 големи стръка праз лук
4-5 скилидки чесън
400 мл. доматен сок
4-5 печени чушки
зехтин
босилек
сол и черен пипер

Приготвяне:

Ориза се сварява в две чаши и половина подсолена вода.
Чушките се нарязват на малки парчета.
След като ориза поизстине се смесва с начупеното сирене, чушките, яйцата и ситно нарязаният чесън.
От получената смес се оформят кюфтета, в средата на които се поставя по едно малко парче кашкавал.
Кюфтетата се овалват в галета и се изпържват в нагорещено олио.
Изваждат се върху кухненска хартия за да се оцеди излишната мазнина.

За соса празът се почиства, обелва и нарязва на ситно.
Задушава се докато омекне. Към него се добавя чесъна.
Прибавят се и останалите продукти и соса се вари до готовност. След като е готов се пасира и с него се гарнират готовите кюфтета при сервиране.

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...