1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

събота, 21 декември 2013 г.

Сладки линцер

 
 
Необходими продукти:
 
500 г. брашно
250 г. меко
200 г. пудра захар
3 жълтъка
ванилия
настърганата кора от 3 мандарини
 
 
Приготвяне:
 
С помощта на миксер се смесват маслото и пудрата захар.
Добавят се жълтъците един по един, като след всеки се разбърква добре.
Следва ванилията и кората от мандарините.
Накрая се съединяват двете смеси и се омесва меко тесто.
Тестото се увива в прозрачно фолио и се оставя в хладилник за 30-40 минути.
След като е изстудено, се разточва върху леко набрашнена повърхност и се изрязват форми по желание.
Оформените сладки се пренасят с помощта на фина шпатула върху тава постлана с хартия за печене.
Сладките се пекат 8-10 минути в предварително загрята фурна на 180С. 
Оставят се да се охладят.
Слепват се с гъст конфитюр или с течен шоколад, ако така обичате.
 
 
Истински разкош са тези вкусни, маслени бижута.

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...