1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

понеделник, 23 декември 2013 г.

Джинджифилова Коледна къщичка

 


Продукти :
 
3 яйца
250 гр.масло
50 мл.олио
180 г. кафява захар Мусковадо
200 г. течен мед
120 г. светло кафява захар
1 с.л. смесена подправка за коледни сладкиши
1 с.л. млян джинджифил
1 с.л. сода
1/2 ч.л. сол
1 кг.брашно
 


Тестото се приготвя, като се разбърква с миксер мекото масло, двата вида захар и меда.
Прибавят се яйцата едно по едно, като след всяко се разбърква до пълното му усвояване.
В голяма купа се смесва пресятото брашно с подправките, содата и солта.
Двете смеси се съединяват и се омесва много меко тесто.
Тестото се разделя на четири равни части, завива се в прозрачно фолио  и се прибира в хладилник за един час да стегне.
При приготвянето на къщичката, тестото се разточва директно върху хартията за печене. Изрязват се форми по шаблоните и се пренасят върху тавичката приготвена за печене.
Пекат се във фурна предварително загрята на 180С за 8-10 минути.

 
За глазурата са необходими  два белтъка, 500 г. пудра захар и сока от половин лимон.
Всичко се разбърква много добре на пухкав и лъскав крем.
Глазурата се поставя в сладкарски пош.
Айсингът служи за сглобяване на отделните елементи, както и за декорация.
 
 
 
 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...