1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

понеделник, 2 декември 2013 г.

Вкусен дип с авокадо и печен чесън

Вкусен дип с авокадо и печен чесън
 
 
Необходими продукти:
 
1 авокадо
1 голям печен патладжан
3 глави чесън
3 с. л.сусамов тахан
1 лимон
1 с. л. балсамов оцет
3 с. л. зехтин 
1/4 ч.л. къри на прах
сол
 черен пипер
 
 
Чесъна се завива във фолио и се поставя да се пече заедно с патладжана на 220С за 30 минути.
След като патладжана е изпечен и изстинал се обелва и се поставя в купа.
Чесъна се разрязва на две и се изстисква при патладжана.
Авокадото се разрязва на две и месестата му част се изгребва с лъжица, добавя се към другите съставки.
Кората на лимона се настъргва и сока се изцежда.
Добавят се тахана, солта, черния пипер, кърито, балсамовия оцет и зехтина.
Всичко се пасира на гладка паста.
Сервира се с препечен хляб, тортила чипс, хрупкави кракери или с друго по желание.

Вкусно!

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...