1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

неделя, 6 октомври 2013 г.

Пълнени домати с булгур и грах


Пълнени домати с булгур и грах

 
Необходими продукти:
 
6 големи домата
2 големи глави червен лук
5 скилидки чесън
1 малка червена чушка
4 ч.л. зехтин
1 ч.л.гъсто доматено пюре
150 гр.замразен грах
600 мл. зеленчуков бульон
Издълбаната част от два домата
1ч.ч. булгур
1 ч.л. розмарин
1ч.л. босилек
сол на вкус
 
Първо измих и отрязах горната част на доматите.

След това ги издълбах.

Обелих лука и чесъна.

Нарязах го на ситно.

Сложих на среден огън зехтина в широк тиган с капак.

Прибавих лука, чушката и чесъна да се задушават с щипка сол и малко вода.

След като омекнаха, прибавих доматеното пюре и вътрешността от двата домата.

След това беше време за булгура.

Разбърках за няколко минути всичко заедно.

Прибавих бульона и захлупих тигана.

Оставих да се готви на среден огън за 15 минути.

След това добавих граха и подправките.

Отново оставих  за още 5 минути да се съединят всички продукти и готово.


С получената смес напълних доматите, който леко посолих преди това от вътрешната страна. Полях с малко зехтин. Захлупих всеки домат със собственият му похлупак.
 
От вътрешността на останалите домати направих сос, които варих докато се посгъсти, пасирах и прецедих.

Подправих с една лъжица зехтин и 5-6 листа ситно нарязан босилек,сол и пипер.

Доматения сок изсипах на дъното на тавичката.

Пекох доматите за 35 минути на 220С.


Резултата е вкусотия с невероятен вкус и аромат J

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...