1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

събота, 28 септември 2013 г.

Пица с бутер тесто

Пица с бутер тесто
 

За тази пица мисля, че няма нужда от много описания, само от снимките, всичко за сложноста на приготвянето става ясно :)
Единствено трябва да решите с какво ще я гарнирате.
Идея за нея взех от последният брой на GoodFood.

За две пици използвах едната част от един голям пакет на БЕЛЛА.
Осавих тестото да се отпусне добре на стайна температура, но не прекалено, само колкото да може да се да се развие без да се чупи.
Постлах дъното на тавичката от фурната с хартия за печене.
Леко разточих, като се опитах да не развалям правоъгълната му форма.
Разрязах тестото на две и го поставих върху хартията.



Върху едното парче наредих тънки парчета бяло саламурено сирене.
Върху него домат нарязан на филийки и стар лук на кръгчета.
Отгоре поставих небрежно тук-там по малко прясна рикота и топено сирене.
За финал поръсих с нарязани маслини.




Другото парче намазах с домашна едро смляна лютеница.
Подредих тънко нарязани парчета пилешко филе.
Отново разпределих кръгчета лук и филийки домати, но по-малко.
И завърших по същия начин, както при другото парче с рикота и топено сирене.
Да не забрявя и маслините.
И двете пици поръсих със сушен риган.

Пиците изпекох в предварително загрята фурна на 200С за 30 минути.
След като бяха готови ги гарнирах с листа от пресен босилек и полях с тънка струйка зехтин за разкош :)

Това е всичко.
Бърз, разнообразен и вкусен обяд!

Добре си похапнахме ;)

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...