1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

четвъртък, 19 септември 2013 г.

Ламингтън

Ламингтън
 

За тестото са нужни:

2 големи яйца или 3 по-малки
¾ ч.чаша захар
½ ч.чаша масло със стайна температура (получава се много добре и с олио)
1 и ½ ч.чаша брашно
1 и ½ ч.л. бакпулвер
½ ч.чаша прясно мляко
голяма щипка сол
ванилия


За тестото:

Разбивам яйцата със захарта на пухкав крем.
Прибавям разтопеното и охладено масло на няколко пъти и разбърквам добре с миксера докато се поеме напълно от сместа.

В друга купа пресявам брашното. Разбърквам в него бакпулвера, солта и ванилията.
Към течната смес прибавям сухата на няколко, пъти като редувам с прясното мляко.
Разбърквам добре до получаване на гладко тесто.
Изсипвам и изравнявам тестото в предварително подготвена тава, намазана с масло и застлана с хартия за печене.
Тавичката ми е с размери  30 на 34 см.
Пека в предварително загрята фурна на 190С за около 20-25 минути. Блатчето се изпича бързо, защото не е дебело.
След готовност оставям за 10 минути да се охлади леко в тавата и след това го премествам върху решетка да изстине напълно.

През това време приготвям глазурата, за която са необходими:

200 гр. прясно мляко
2 с.л. натурално какао
100 гр. натурален шоколад, начупен
80 гр. масло
100 гр. захар
200 гр. кокосови стърготини за овалване

Поставям всичко в касерола на среден огън на котлона.
Разбърквам докато се образува гладък шоколадов топинг.
Отстранявам от огъня и оставям да се охлади.

Блата нарязвам на квадратни парченца с дължина на страните около три сантиметра.
Всяко парче потапям с помощта на дървен шиш в глазурата и след това овалвам в кокосовите стърготини.
Съхранявам в добре затворена кутия.
 
След като престоят стават още по-хубави. Едни такива нежни и пухкави не може да им се насити човек J
 
 Също така тестото може да се изпече в тавичка с по-малки размери и полученият блат да се разреже на две платки. По средата да се намаже с любим конфитюр, течен шоколад или от глазурата. След това да се нареже на квадратчета, които да се приготвят по същият начин, като тези които аз направих. Това ще им придаде допълнителна сочност и разкош, въпреки че и в този си вид са невероятно вкусни!
 

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...