1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

петък, 7 юни 2013 г.

Хляб със свежо сирене Cottage

Хляб със свежо сирене Cottage
 
Това пухкаво, много вкусно и ароматно хлебче се приготвя бързо и изключително лесно.
Препоръчвам го горещо.
 

Продукти:

1 пакетче суха мая
1/4 ч.ч. топла вода
1 ч.ч. затоплено Cottage Chesse
1 с.л. меко масло
1 с.л. захар
1 с.л. балканска ръсеница
1 с.л. ким
1/2 ч.л. кимион
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. сода
1 яйце
2 и 1/4 ч.ч. бяло брашно / може и малко повече /

 
Приготвяне:
 
Разтваряме маята със захарта в топлата вода. Оставяме настрани докато се активира маята.
През това време смесваме затопленото Cottige сирене, захарта, подправките, маслото, солта, содата и яйцето. Разбъркваме много добре.
Прибавяме шупналата мая към сместа със сиренето.
Последно добавяме брашното и омесваме леко, само докато се оформи на топка много меко тесто.
Оставяме под свежо фолио / за да не хваща коричка / да втаса, докато удвои размера си.
 
 
 
След като тестото е втасало го размесваме отново съвсем за кратко и го оформяме в тавичка намазана с масло. Оставяме отново да втаса за около 30 минути.
Хлебчето се поставя в студена фурна и се изпича на 200С за 30-40 минути.
Може да се намаже с масло отгоре след изпичането, аз пропуснах тази стъпка.
Подхожда чудесно, както към основно ястие за обяд и вечеря, така и за закуска намазано с масло и домашно сладко.
 
Аз съм го поднесла към вечерята с домашно приготвено кьополу.
Толкова е разкошно, че може да мине и без вечерята :)
 
Ако решите да опитате,
 Добър апетит!

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...