1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

събота, 23 март 2013 г.

Шоколадови бонбони с Бейлис и кондензирано мляко



Шоколадови бонбони с Бейлис и кондензирано мляко


Ако обичате домашни бонбони непременно препоръчвам да опитате тези, няма да съжалявате!
Много ми е трудно да измервам продуктите, който ползвам, особено когато импровизирам и не съм сигурна в крайният резултат. Така е общо взето и с тези вкусотии, за който просто слагах продуктите без да меря, но ще се опитам да ви ориентирам възможно най-точно за да се насладите на този неповторим вкус, който получих в крайна сметка.

Необходими продукти:

1 пакет шоколадови бисквити Еверест
50 мл прясно мляко приблизително / добавяйте млякото постепенно, ако се налага увеличете или намалете количеството /
1/2 кутия кондензирано подсладено мляко
60 гр. смени орехи /аз ги пуснах в блендера но не много ситно /
3 с.л. Нутела пълни с връх
3 с.л. масло със стайна температура
2 с.л. Бейлис


Начин на приготвяне:

Към смлените на ситно бисквити добавям и двата вида мляко, а след това и останалите съставки. Разбърквам всичко много добре и оставям в хладилника да се охлади сместа, толкова, че да може да се оформят бонбоните, около 30 мин.
Правят се топчета с размер по желание и се овалват в кокосови стърготини или шоколадови пръчици. Аз настъргах на ситното ренде две редчета млечен шоколад и овалях в него една част, а другите в кокосови стърготини и натурално какао.
Съхраняват се в затворена кутия на стайна температура. На мен ми харесват повече мекички, но ако предпочитате да са по твърди може да ги държите и в хладилник.

Много ми харесва да посрещна и да почерпя гостите си с домашно приготвени бонбони!
А с вкусът на тези ще впечатлите и най-претенциозните. Прекрасни не натрапчиво сладки и топящи се в устата!

Опитайте, страхотни са!

















Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...