1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

събота, 2 март 2013 г.

Честита Баба Марта



Честита Баба Марта,
желая на всички от сърце, много здраве, благополучие и уют в сърцата и домовете!
Да ви почерпя с най-вкусната мартеничка :)









За закуска днес опитах нова рецепта за гофрети и всички у дома са доволни от резултата. Няма много голяма разлика от рецептата, която правя по принцип, ключът е в изпичането.





Необходими продукти :

за 12 гофрети

2 яйца
1 с.л. захар / с връх /
100 гр. масло / разстопено и охладено /
350 мл прясно мляко
200 гр. брашно
1 щипка сол
1 ч.л бакпулвер
1 ч.л. ванилия

Разбивам яйцата със захарта с миксер много добре, около 4-5 мин. Към тях прибавям  маслото и отново разбивам.
Продължавам с прибавянето на порции брашно, което е пресято и размесено с бакпулвера, солта и ванилията. Редувам с прясното мляко, като след всяко добавяне разбърквам докато се поемат съставките и сместа стане гладка, така до изчерпване на всички продукти. Оставям сместа да почине около 15-20 минути.
Гофретника пускам 3-4 минути преди да започна да пека.
И тайната на хрупкавите гофрети, печенето продължава много по-дълго от нормалното. На 3 1/5 степен, ако,  както в моя случай имате 5 степени на гофретника. Така стават много добре изпечени отвътре, защото печенето става постепенно.Трябва хубаво да покафенеят. Като се пече на по-висока степен отвън се запичат бързо, а отвътре остават не добре опечени и остават меки, но недопечени.
Просто бъдете търпеливи и отделете малко повече време. Ще получите страхотни домашни, уханни сладкишчета :)





Страхотни хрупкави и крехки гофрети, мммммм, а със сос от заквасена сметана с пудра захар и ванилия, и домашно сладко от череши са просто превъзходни!

Опитайте ще ви харесат!

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...