1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

неделя, 31 март 2013 г.

Картофени кюфтета

 Картофени кюфтета
 
Вкусно и лесно предложение за неделен обяд!

 
 
Тези страхотни кюфтета поднесени със зеленчукова мусака и чеснов дресинг са невероятна вкусотия и чудесен начин да разнообразим менюто си!
 
Необходими продукти :
 
1 1/2 кг. картофи
2 яйца
200 гр. сирене
1 голяма глава лук
магданоз
сол черен пипер
 
Картофите за кюфтетата трябва да са предварително сварени цели с обелките. Аз ги намачках с вилица, докато бяха още топли, след като ги обелих. Оставих малко да се охладят и след това добавих натрошеното сирене, ситно нарязаният лук и яйцата. Всичко омесих и овкусих със сол, черен пипер и нарязаният на ситно магданоз.
 
 
За паниране ни трябват:
 
2 яйца
галета смесена с брашно
олио за пържене
 
От готовата смес се оформят кюфтета с големина по желание. Овалват се първо в галетата, след това в разбитите с малко сол яйца и отново в галетата. Изпържват се в добре сгорещена мазнина.
 
Аз ги сервирах с дресинг, който приготвих от кисело мляко, заквасена сметана, чесън и една кисела краставичка, които пасирах. Страшно приятен, леко пикантен и мек млечен сос.
 
 
Приготвих и зеленчукова мусака, която чудесно допълва вкуса на пъжените картофени кюфтета. За нея може да се използват всякакви зеленчуци, който се запържват и задушават съвсем леко в тиган и след това се запичат във фурната за кратко.
 Много свежо и зеленчуково.


Опитайте това достъпно, вкусно, бързо и лесно предложение!

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...